Jednoduchý recept

Hnědá polévka s praženou krupicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 125
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

30 g Celer bulvový
70 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
30 g Petržel kořen
10 g Petržel - nať
100 g Pšeničná krupice
7 g Sůl
2300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 429kJ
3% Sacharidy 11 g
8% Tuky 6 g
14% Sodík 285 mg
3% Bílkoviny 2 g

Hnědá polévka s praženou krupicí postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji částí vody, mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka.

2

Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně na sucho opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody a odvarem ze zeleniny.

3

Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně půl hodiny.

4

Krupici na sucho opražíme a za stálého míchání ji vsypeme do vařící polévky. Povaříme asi 3-5 minut.

5

Do polévky přidáme uvařenou zeleninu a krátce povaříme.

6

Nakonec polévku zjemníme máslem.

7

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vsypeme do polévky při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept