Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12500
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 112kJ
8% Sacharidy 30 g
15% Tuky 12 g
14% Sodík 272 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kapustový nákyp postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.

2

Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Odstavíme z ohně a necháme částečně vychladnout.

3

Do kaše postupně přimícháme žloutky, nasekanou kapustu, sůl, koření a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Nákyp zvolna pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě asi 30 minut.

5

Podáváme s různými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept