Jednoduchý recept

Brambory nakyselo s koprem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12504

Ingredience

1 kg Brambory
1 špetka Cukr krupice
2 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 314kJ
10% Sacharidy 34 g
22% Tuky 17 g
13% Sodík 266 mg
16% Bílkoviny 9 g

Brambory nakyselo s koprem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme a dáme špetku drceného kmínu. Dusíme chvilku ve vlastní šťávě, poté přilijeme do roviny vývarem a za občasného mícháme dusíme doměkka.

2

Z mouky a máslá si mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a smetanou s rozkvedlanou moukou. Dle chuti osladíme či přidáme ocet a čerstvě nasekaný kopr.

Poznámka

Obměna: Místo kopru přidáme k zalití jíšky trochu vývaru z bobkového listu a dvou zrnek pepře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept