Brambory nakyselo s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory nakyselo s koprem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12504 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 špetka | Cukr krupice |
2 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 505,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory nakyselo s koprem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme a dáme špetku drceného kmínu. Dusíme chvilku ve vlastní šťávě, poté přilijeme do roviny vývarem a za občasného mícháme dusíme doměkka. |
2 | Z mouky a máslá si mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a smetanou s rozkvedlanou moukou. Dle chuti osladíme či přidáme ocet a čerstvě nasekaný kopr. |
Poznámka
Obměna: Místo kopru přidáme k zalití jíšky trochu vývaru z bobkového listu a dvou zrnek pepře.