Recept

Brambory v bílé omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12505

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
250 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 796kJ
8% Sacharidy 29 g
7% Tuky 6 g
4% Sodík 78 mg
13% Bílkoviny 7 g

Brambory v bílé omáčce postup přípravy receptu:

1

Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na másle, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme na řidší omáčku.

2

Brambory očistíme, uvaříme, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme do omáčky a necháme 15 minut v troubě zapéct.

Poznámka

Obměny: Do omáčky přidáme nastrouhaný sýr. Do omáčky přidáme tři vejce uvařená natvrdo a nakrájená na čtvrtky. Podáváme se saláty ke smaženým kroketám anebo ke kuličkám z mletého masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept