Brambory v bílé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory v bílé omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12505 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 823,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory v bílé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na másle, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme na řidší omáčku. |
2 | Brambory očistíme, uvaříme, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme do omáčky a necháme 15 minut v troubě zapéct. |
Poznámka
Obměny: Do omáčky přidáme nastrouhaný sýr. Do omáčky přidáme tři vejce uvařená natvrdo a nakrájená na čtvrtky. Podáváme se saláty ke smaženým kroketám anebo ke kuličkám z mletého masa.