Recept

Brambory s kyselou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12506
Kategorie: Brambory

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 511kJ
8% Sacharidy 28 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 136 mg
16% Bílkoviny 9 g

Brambory s kyselou smetanou postup přípravy receptu:

1

Cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na másle a jakmile zrůžoví, přidáme nasekanou petrželovou nať. Přilijeme smetanu smíchanou se žloutky, osolíme a na mírném ohni chvilku povaříme.

2

Brambory očistíme, uvaříme ve slupce. Poté je nakrájíme na silnější kolečka, vložíme do omáčky a prohřejeme.

Poznámka

Podáváme jako samostatný pokrm se saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept