Brambory s česnekem a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s česnekem a cibulí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12508 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 125,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s česnekem a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Nakrájíme na kolečka. |
2 | Cibuli jemně nasekáme, zpěníme na oleji, přidáme usekaný česnek a před odstavením z ohně přidáme nasekanou petrželovou nať. Poté přidáme připravené brambory, promícháme a opečeme. |
3 | Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Poznámka
Brambory jsou vhodnou přílohou k dušenému a smaženému masu se saláty.