Brambory zapečené se zelím a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se zelím a slaninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12509 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 28,4mg |
Draslík | 844,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se zelím a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, oloupeme, uvaříme a nakrájíme na plátky. |
2 | Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. |
3 | Zelí rozebereme na listy, přelijeme horkou vodou a drobně nasekáme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme do poloměkka. |
4 | Zapékací mísu vymastíme, dáme tenkou vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Poté dáme vrstvu zelí a opět brambory. Povrch pokapeme máslem a pečeme v troubě zhruba půl hodiny. |