Recept

Brambory zapečené se zelím a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12509
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Anglická slanina
500 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
7% Sacharidy 25 g
27% Tuky 20 g
20% Sodík 407 mg
17% Bílkoviny 9 g

Brambory zapečené se zelím a slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, oloupeme, uvaříme a nakrájíme na plátky.

2

Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme.

3

Zelí rozebereme na listy, přelijeme horkou vodou a drobně nasekáme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme do poloměkka.

4

Zapékací mísu vymastíme, dáme tenkou vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Poté dáme vrstvu zelí a opět brambory. Povrch pokapeme máslem a pečeme v troubě zhruba půl hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept