Brambory zapečené se slanečky I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se slanečky I
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12513 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
80 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
3 ks | Slaneček |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 282,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Slaneček, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se slanečky I postup přípravy receptu:
1 | Slanečky vymáčíme, stáhneme, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Uvařené brambory nakrájíme na plátky. |
3 | Mísu vymastíme máslem a střídavě vkládáme tenké vrstvy brambor. Jen mírně solíme. Na ně dáme vrstvu slanečků a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstva musí být z brambor, které pokropíme máslem. |
4 | Vložíme do trouby a jakmile se začne péct, přilijeme mléko mírně osolené s rozšlehanými vejci a opět pokropíme máslem. |
5 | Pečeme dorůžova zhruba půl hodiny. |
Poznámka
Podáváme se saláty.