Broskve plněné mletým krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve plněné mletým krůtím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12527 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 špetka | Kari koření |
400 g | Kompot broskvový |
1 špetka | Koriandr mletý |
200 g | Krůtí maso |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 338,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kari koření, Koriandr mletý, Olej stolní, Pažitka, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Krůtí maso, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve plněné mletým krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Kompotované broskve necháme okapat. Vařené (nebo pečené) krůtí maso jemně umeleme. |
2 | Na oleji zpěníme kari koření, přidáme je k masu s ostatním kořením a vmícháme sójovou omáčku. Vše dobře promícháme. |
3 | Z vláčné hmoty tvarujeme 4 bochánky, které vložíme do půlek broskví. Mírně je podlijeme šťávou z kompotu a sójovou omáčkou, ozdobíme pažitkou a necháme vychladit. |
4 | Podáváme jako studený předkrm. |