Grilovaný hamburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný hamburger
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1253 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Kečup |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Sýr Čedar |
200 g | Vepřové maso mleté |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
8 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 115,6mg |
Draslík | 788,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 154,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Okurka salátová, Sůl, Sýr Čedar, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný hamburger postup přípravy receptu:
1 | Smícháme maso, přidáme worcester, sůl a pepř. |
2 | Navlhčenýma rukama tvarujeme hamburgery a dáváme je na gril. Grilujeme asi 15 minut. |
3 | Před dokončením dáme na hamburgery plátek sýra. |
4 | Hotový hamburger vložíme mezi rozkrojenou housku a potřeme kečupem či hořčicí. |
5 | Ozdobíme okurkou. |