Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12532
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Šalvěj sušená
4 ks Sardelové řezy
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 235kJ
1% Sacharidy 4 g
14% Tuky 11 g
96% Sodík 2 g
79% Bílkoviny 45 g

Krokety z mletého filé postup přípravy receptu:

1

Částečné rozmrazené filé nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.

2

Potom kousky filé krátce opečeme v horkém oleji. Po prochladnutí je umeleme spolu se sardelovými řezy (nebo sardelovou pastou), přidáme sůl, žloutky, šalvěj, podle potřeby trochu strouhanky a vše zvlhčíme mlékem.

3

Ze vzniklé hmoty tvarujeme šišky, obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Krokety zvolna smažíme v horkém oleji.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept