Krokety z mletého filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krokety z mletého filé
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
4 ks | Sardelové řezy |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 284,1mg |
Draslík | 305,2mg |
Vláknina | 312,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krokety z mletého filé postup přípravy receptu:
1 | Částečné rozmrazené filé nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut. |
2 | Potom kousky filé krátce opečeme v horkém oleji. Po prochladnutí je umeleme spolu se sardelovými řezy (nebo sardelovou pastou), přidáme sůl, žloutky, šalvěj, podle potřeby trochu strouhanky a vše zvlhčíme mlékem. |
3 | Ze vzniklé hmoty tvarujeme šišky, obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Krokety zvolna smažíme v horkém oleji. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.