Penne s mletým masem a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s mletým masem a fazolemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12535 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole vařené |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Slanina vepřová |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Těstoviny Penne |
200 g | Vepřové maso mleté |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 559,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 155,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole vařené, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vepřové maso mleté, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s mletým masem a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Na části drobně nakrájené slaniny zpěníme kolečka cibule, přidáme mleté maso a osmahneme je. Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a dusíme 25 - 30 minut. |
2 | Dušené maso ochutíme prolisovaným česnekem, prohřejeme s uvařenými fazolemi. |
3 | Ve vařící osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme je. |
4 | Na zbylé slanině osmahneme strouhanku a promícháme ji s těstovinami. Rozdělíme je na talíře a poklademe masovou směsí. |
5 | Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.