Polévka s mletým masem a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s mletým masem a fazolemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12537 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
400 g | Hovězí maso přední |
1 špetka | Majoránka |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 41,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hovězí maso přední, Majoránka, Olej stolní, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s mletým masem a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole propláchneme, namočíme a uvaříme v téže vodě do měkka. |
2 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Omyté maso nakrájíme na kousky, nahrubo umeleme a osmahneme na cibuli. Osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. |
3 | Potom přidáme saturejku, protlak, uvařené fazole a majoránku. Zředíme trochou horké vody a vše povaříme. |
4 | Saturejku vyjmeme, polévku přisolíme, ochutíme utřeným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Podáváme s chlebem nebo s pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.