Rýžová polévka s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová polévka s mletým masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12538 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Bujón hovězí |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 l | Rajčatová šťáva |
150 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 42,7mg |
Draslík | 578,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 562,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bujón hovězí, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová polévka s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme. |
2 | Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rýži, kostku bujónu a vše zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka. |
3 | Následně přidáme rajčatovou šťávu, podle chuti sůl, cukr a chilli koření. |
4 | Na talířích polévku doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.