Recept

Rýžová polévka s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 12538
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bujón hovězí
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Hovězí maso přední
2 polévková lžíce Olej stolní
0,5 l Rajčatová šťáva
150 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 245kJ
11% Sacharidy 41 g
9% Tuky 7 g
43% Sodík 865 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rýžová polévka s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.

2

Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rýži, kostku bujónu a vše zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka.

3

Následně přidáme rajčatovou šťávu, podle chuti sůl, cukr a chilli koření.

4

Na talířích polévku doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou bazalkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept