Recept

Řízky plněné kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12539

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule
4 kávová lžička Hořčice
150 g Kuřecí prsa
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 873kJ
2% Sacharidy 8 g
34% Tuky 25 g
20% Sodík 395 mg
60% Bílkoviny 34 g

Řízky plněné kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

2

Kuřecí maso jemně umeleme, osolíme a promícháme s nasekanými natěmi. Směs rozdělíme na připravené řízky, stočíme do závitků a upevníme jehlami.

3

Jemně pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme závitky, osmahneme je, osolíme, podlijeme vínem a za občasného dolití vína je dusíme doměkka.

4

Měkké závitky vyjmeme, šťávu s cibulí rozmixujeme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

5

Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept