Řízky plněné kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky plněné kuřecím masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Hořčice |
150 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 705,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 11,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky plněné kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. |
2 | Kuřecí maso jemně umeleme, osolíme a promícháme s nasekanými natěmi. Směs rozdělíme na připravené řízky, stočíme do závitků a upevníme jehlami. |
3 | Jemně pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme závitky, osmahneme je, osolíme, podlijeme vínem a za občasného dolití vína je dusíme doměkka. |
4 | Měkké závitky vyjmeme, šťávu s cibulí rozmixujeme, vložíme zpět maso a prohřejeme. |
5 | Podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.