Mletý steak po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletý steak po čínsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřové maso libové |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 71,5mg |
Draslík | 445,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mletý steak po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, zakapeme sójovou omáčkou a necháme v chladu asi hodinu odležet. |
2 | Poté maso umeleme, osolíme a promícháme s 2 lžícemi studené vody. Vytvarujeme 2 steaky, na části oleje je opečeme po obou stranách. |
3 | Okapané žampiony pokrájíme na větší kousky, na zbylém oleji je prohřejeme a ochutíme sójovou omáčkou. |
4 | Upečené steaky přendáme na nahřáté talíře, navršíme na ně houbovou směs, posypeme nasekaným česnekem a ozdobíme pažitkou. |
5 | Podáváme s dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.