Brambory pečené IV. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené IV.
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12547 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené IV. postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Zapékací mísu silně vymastíme a vysypeme moukou. vložíme vrstvu brambor, osolíme, poprášíme moukou, opepříme, posypeme jemně pokrájenou cibulkou, stejně vrstvíme do vyčerpání brambor. |
3 | Poté zalijeme mlékem, poklademe kousky másla a při středně silném ohni pečeme v troubě do zlatova. |
4 | Pečené brambory podáváme k pečením a k dušenému masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.