Mletý steak po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletý steak po italsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Meduňka |
50 g | Mozzarella |
1 kávová lžička | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
250 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 677,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mozzarella, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mletý steak po italsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a najemno umeleme. Osolíme je, opepříme a zformujeme do dvou steaků. Maso opečeme v horkém oleji po obou stranách. |
2 | Omytá rajčata osušíme, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. |
3 | Steaky přendáme na nahřáté talíře a obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky, překrojeným plátkem šunky, dílky rajčat a meduňkou. |
4 | Podáváme se špagetami nebo s toastovým chlebem. |