Recept

Rýže s mletým masem na kari

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 12550
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Hovězí maso zadní
200 g Hrášek
1 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
200 g Rajčata
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
18% Sacharidy 64 g
10% Tuky 8 g
34% Sodík 682 mg
51% Bílkoviny 28 g

Rýže s mletým masem na kari postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou a spařenou rýži vsypeme na část rozehřátého oleje, zalijeme ji vývarem, dusíme do měkka.

2

Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Na zbylém oleji zpěníme kari koření a jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme 25 minut.

3

Rajčata spaříme, oloupeme a přidáme k masu spolu s hráškem. Vše osolíme a podusíme.

4

Na mísu navršíme dušenou rýži, obložíme masem se zeleninou, povrch posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept