Rýže s mletým masem na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s mletým masem na kari
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12550 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso zadní |
200 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 49,8mg |
Draslík | 851,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Kari koření, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s mletým masem na kari postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou a spařenou rýži vsypeme na část rozehřátého oleje, zalijeme ji vývarem, dusíme do měkka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Na zbylém oleji zpěníme kari koření a jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme 25 minut. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme a přidáme k masu spolu s hráškem. Vše osolíme a podusíme. |
4 | Na mísu navršíme dušenou rýži, obložíme masem se zeleninou, povrch posypeme nasekaným koprem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.