Recept

Mleté maso zapečené s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12551

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso vařené
4 polévková lžíce Olej stolní
300 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
80 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 112kJ
2% Sacharidy 8 g
19% Tuky 14 g
12% Sodík 241 mg
50% Bílkoviny 28 g

Mleté maso zapečené s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje.

2

Na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, sůl, koření a vše dobře promícháme. Směs urovnáme do zapékací mísy.

3

Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na plátky. Přikryjeme jimi maso, osolíme a v dobře vyhřáté troubě pokrm zapečeme.

4

Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme na maso a rajčata, ještě dopečeme. Povrch nakonec posypeme nasekanou bazalkou.

5

Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept