Recept

Karbanátky ze zaječího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12552

Ingredience

1 ks Cibule
1 dl Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
100 g Vepřový bok
400 g Zaječí maso
100 g Zelenina kořenová
2 stroužek Česnek
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 373kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 18 g
16% Sodík 317 mg
46% Bílkoviny 26 g

Karbanátky ze zaječího masa postup přípravy receptu:

1

Očištěné zaječí maso podlijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a sůl. Vše dusíme, až je maso měkké. Vyjmeme je a po prochladnutí vykostíme.

2

Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Připravené maso jemně umeleme spolu s vepřovým masem a vymačkanou žemlí. Přidáme drobně nakrájenou dušenou zeleninu, prolisovaný česnek, koření, sůl a dobře promícháme.

3

Hmotu rozdělíme na stejné kousky, tvarujeme z nich karbanátky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.

4

Podáváme s vařenými bramborami a brusinkovým kompotem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept