Vejce v mletém mase - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v mletém mase
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
300 g | Maso mleté - mix |
4 polévková lžíce | Mouka sójová plnotučná |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 259,3mg |
Draslík | 151,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 427,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Maso mleté - mix, Mouka sójová plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v mletém mase postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličko, oloupeme a obalíme v nasekaných natích, smíchaných s hořčicí. |
2 | Mleté maso promícháme se solí, pepřem, jemně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Podle potřeby zahustíme sójovou moukou. |
3 | Směs rozdělíme na 4 díly, v každém obalíme vejce, v horkém oleji je zvolna osmažíme. |
4 | Hotová vejce rozkrojíme a upravíme na mísu. |
Poznámka
Podáváme s bramborovým salátem. Servírujeme teplé.