Recept

Bramborová roláda plněná masem a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12556
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1000 g Brambory vařené
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Koriandr celý
1 polévková lžíce Lněné semínko
400 g Maso mleté - mix
150 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej stolní
20 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 001kJ
25% Sacharidy 90 g
39% Tuky 29 g
43% Sodík 854 mg
46% Bílkoviny 26 g

Bramborová roláda plněná masem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou.

2

Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Přidáme k mletému masu spolu s kořením a solí, vše dobře promícháme.

3

Brambory na jemno nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, Solamyl, mouku a vypracujeme těsto, které na utěrce rozválíme. Na těsto rozetřeme masovou náplň, pomocí utěrky stočíme roládu a přendáme ji na olejem potřený plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

4

Roládu nakrájíme a podáváme s dušeným špenátem nebo zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept