Bramborová roláda plněná masem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová roláda plněná masem a žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12556 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1000 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
20 g | Koriandr celý |
1 polévková lžíce | Lněné semínko |
400 g | Maso mleté - mix |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
20 g | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Koriandr celý, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová roláda plněná masem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Přidáme k mletému masu spolu s kořením a solí, vše dobře promícháme. |
3 | Brambory na jemno nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, Solamyl, mouku a vypracujeme těsto, které na utěrce rozválíme. Na těsto rozetřeme masovou náplň, pomocí utěrky stočíme roládu a přendáme ji na olejem potřený plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. |
4 | Roládu nakrájíme a podáváme s dušeným špenátem nebo zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.