Rattatouille s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rattatouille s mletým masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
200 g | Hovězí maso vařené |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 594,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Koriandr čerstvý, Lilek, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rattatouille s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Lilek i cuketu nakrájíme na kostičky, papriky na proužky, rajčata také na plátky. |
2 | Na oleji zpěníme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme lilek, cuketu a osmahneme. Dále přidáme papriku, rajčata, podusíme a osolíme. Nakonec přidáme mleté maso, nasekané natě, chvíli podusíme a vše ochutíme prolisovaným česnekem. Povrch posypeme nakrájenými natěmi. |
3 | Podáváme s bílým pečivem nebo s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.