Recept

Kapustové závitky s mletým skopovým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12561

Ingredience

1 ks Bujón hovězí
1 polévková lžíce Hořčice
1 ks Kapusta hlávková
2 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 ks Saturejka
300 g Skopová plec
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
12% Sacharidy 42 g
31% Tuky 24 g
42% Sodík 849 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kapustové závitky s mletým skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Kapustové listy omyjeme a povaříme asi 3 minuty ve vývaru z bujónu.

2

Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.

3

Omyté a očištěné maso pokrájíme a umeleme spolu s vymačkanou žemlí, osolíme, přidáme hořčici, mletou papriku, vše promícháme.

4

Okapané listy kapusty rozložíme na prkénko, poklademe náplní, proužky papriky, saturejkou a dílky vařeného vejce. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.

5

Závitky vložíme na rozehřátý olej, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nakonec dochutíme šťávu trochou kečupu.

6

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept