Recept

Smažené žampiony plněné mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12562
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Maso mleté - mix
100 g Mouka polohrubá
200 ml Olej stolní
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 169kJ
6% Sacharidy 23 g
90% Tuky 67 g
12% Sodík 233 mg
25% Bílkoviny 14 g

Smažené žampiony plněné mletým masem postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nožky vykrojíme a nakrájíme na plátky. Na oleji je podusíme, přidáme k osolenému mletému masu, přidáme koření a vše promícháme.

2

Kousky masové hmoty vmáčkneme do kloboučků žampionů.

3

Vejce a bílek rozšleháme s pivem a moukou na hustší těstíčko. Naplněné houby posypeme moukou, namáčíme do těstíčka. Vkládáme je do horkého oleje a zvolna smažíme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a salátem z čerstvé zeleniny. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept