Recept

Nákyp z mletého masa a hrášku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12563

Ingredience

1 ks Bujón hovězí
200 g Cibule
3 polévková lžíce Hořčice
600 g Hrášek
1 špetka Kmín celý
3 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Saturejka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
1 l Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 698kJ
6% Sacharidy 22 g
33% Tuky 25 g
32% Sodík 630 mg
42% Bílkoviny 24 g

Nákyp z mletého masa a hrášku postup přípravy receptu:

1

Na části oleje zpěníme jednu jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme 20 minut. Poté přidáme hořčici a nasekanou saturejku.

2

Hrášek a kmín zalijeme vývarem z bujónu, dusíme do měkka.

3

Na zbylém oleji osmahneme další cibule. Hrášek promícháme s masem, polijeme smetanou rozkvedlanou s vejci, poklademe osmahnutou cibulí a zapečeme ve vyhřáté troubě.

4

Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept