Nákyp z mletého masa a hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z mletého masa a hrášku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
200 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hrášek |
1 špetka | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
1 l | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 150,9mg |
Draslík | 627,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Hrášek, Kmín celý, Olej stolní, Saturejka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z mletého masa a hrášku postup přípravy receptu:
1 | Na části oleje zpěníme jednu jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme 20 minut. Poté přidáme hořčici a nasekanou saturejku. |
2 | Hrášek a kmín zalijeme vývarem z bujónu, dusíme do měkka. |
3 | Na zbylém oleji osmahneme další cibule. Hrášek promícháme s masem, polijeme smetanou rozkvedlanou s vejci, poklademe osmahnutou cibulí a zapečeme ve vyhřáté troubě. |
4 | Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.