Bramborová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pomazánka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12564 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Brambory |
20 g | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
50 g | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 291,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme a necháme vychladnout. |
2 | Do mixéru nalijeme olej, přidáme hořčici, cibuli a po částech brambory. Vše mixujeme na hladkou pomazánku. |
3 | Nakonec přidáme máslo a ještě utřeme. |
4 | Pomazánku mažeme na krajíce chleba a obkládáme proužky očištěné papriky. |
Poznámka
Servírujeme studené.