Recept

Smažené hrušky - ježci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12568

Ingredience

5 ks Hrušky
20 g Mandle plátky
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Olej stolní
40 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
10 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 165kJ
6% Sacharidy 23 g
61% Tuky 46 g
4% Sodík 87 mg
10% Bílkoviny 6 g

Smažené hrušky - ježci postup přípravy receptu:

1

Zralé hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců.

2

Půlky hrušek obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance. Plátky mandlí zapíchneme do vypouklé strany hrušek tak, aby vypadaly jako ostny ježka.

3

Na pánvi v rozehřátém oleji smažíme hrušky do růžova a dbáme, aby se mandle nespálily.

4

Před podáváním naneseme na špičky hrušek jako ozdobu čokoládu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept