Smažené hrušky - ježci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené hrušky - ježci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12568 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
10 g | Čokoláda hořká |
5 ks | Hrušky |
20 g | Mandle plátky |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Olej stolní |
40 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 120,7mg |
Draslík | 207,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 114,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Hrušky, Olej stolní, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené hrušky - ježci postup přípravy receptu:
1 | Zralé hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. |
2 | Půlky hrušek obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance. Plátky mandlí zapíchneme do vypouklé strany hrušek tak, aby vypadaly jako ostny ježka. |
3 | Na pánvi v rozehřátém oleji smažíme hrušky do růžova a dbáme, aby se mandle nespálily. |
4 | Před podáváním naneseme na špičky hrušek jako ozdobu čokoládu. |
Poznámka
Servírujeme studené.