Sýrový puding pečený ve formě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový puding pečený ve formě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12577 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
70 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Petržel - nať |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 337,5mg |
Draslík | 117,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový puding pečený ve formě postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme se žloutky. Mléko rozmícháme s moukou a svaříme na hustou kaši. Po prochladnutí po lžících přidáváme k utřeným žloutkům s máslem a dobře mícháme. Nakonec lehce přimícháme nastrouhaný sýr a pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
2 | Hmotu naplníme do vymaštěné, moukou vysypané pudingové formy, uzavřeme ji, postavíme do nádoby s vodou a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně hodinu. |
3 | Upečený puding vyklopíme, ozdobíme petrželkou a omastíme máslem. |
Poznámka
Servírujeme studené.