Švédské roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské roštěnky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12579 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
30 g | Kapary sterilované |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 458,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 18,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švédské roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, vložíme na cibuli zpěněnou na slanině i sádle. Roštěnky po obou stranách osmahneme, zalijeme vodou, přidáme hořčici a kapary. Vše dusíme, až budou roštěnky měkké a tekutina odpařená. |
2 | Maso necháme osmahnout, poté je podlijeme kyselou smetanou s rozkvedlanou moukou. Omáčka má být pikantní, nakyslá. |
3 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.