Hovězí závitky s bramborovou náplní - uherské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s bramborovou náplní - uherské
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12580 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí kýta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 89,0mg |
Draslík | 633,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí kýta, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s bramborovou náplní - uherské postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupané brambory pokrájíme na kostičky, stejně rozkrájíme i slaninu a půlku cibule. Vše smícháme, směsí naplníme plátky, stočíme do závitků a ovážeme nití. |
3 | Závitky na části sádla opečeme po všech stranách. |
4 | Jemně krájenou zbylou cibuli osmahneme na sádle, přidáme závitky, mírně podlijeme a dusíme do měkka. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami nebo s těstovinami a zeleninovým salátem. Servírujeme teplé.