Recept

Hovězí pečeně na hořčici

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12581

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
1% Sacharidy 3 g
21% Tuky 16 g
22% Sodík 438 mg
62% Bílkoviny 35 g

Hovězí pečeně na hořčici postup přípravy receptu:

1

Polovinu dávky slaniny nakrájíme na proužky, protáhneme jimi omyté maso.

2

Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme a zpěníme na ní jemně krájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso a opečeme po všech stranách. Podlijeme, vmícháme hořčici a dusíme do měkka.

3

Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a přeléváme přes nakrájené maso, aby nebylo suché. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.

4

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, vařené brambory, rýže nebo těstoviny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept