Hovězí pečeně na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně na hořčici
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12581 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 100,6mg |
Draslík | 79,1mg |
Vláknina | 905,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Polovinu dávky slaniny nakrájíme na proužky, protáhneme jimi omyté maso. |
2 | Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme a zpěníme na ní jemně krájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso a opečeme po všech stranách. Podlijeme, vmícháme hořčici a dusíme do měkka. |
3 | Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a přeléváme přes nakrájené maso, aby nebylo suché. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku. |
4 | Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, vařené brambory, rýže nebo těstoviny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.