Recept

Telecí pečeně na slanině se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12584
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
60 g Slanina vepřová
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 457kJ
1% Sacharidy 2 g
27% Tuky 20 g
16% Sodík 318 mg
67% Bílkoviny 38 g

Telecí pečeně na slanině se smetanou postup přípravy receptu:

1

Část slaniny nakrájíme na proužky a protkneme jí omyté maso.

2

Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, na pekáčku rozškvaříme, přidáme máslo, osolené maso a po všech stranách je opečeme. Mírně podlijeme vodou a za častého podlévání vlastní šťávou upečeme do měkka.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme kyselou smetanou rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Šťávu přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.

4

Podáváme s vařenými bramborami, houskovými knedlíky nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept