Recept

Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12585
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
50 g Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
2 ks Vaječný žloutek slepičí
400 ml Voda pitná
125 ml Vývar z hovězích kostí
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 855kJ
2% Sacharidy 8 g
42% Tuky 32 g
20% Sodík 409 mg
54% Bílkoviny 31 g

Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a opečeme po obou stranách na oleji.

2

Hrnek vody svaříme s octem a solí. Po vychladnutí přidáme rajčatový protlak, worcester, žloutky a šleháme nad párou do zhoustnutí. Poté přidáme kuličku másla smíchaného s moukou, přilijeme šťávu z pečených řízků a zředíme trochou vývaru.

3

Omáčku nalijeme na řízky a posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme s jemnými knedlíky nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept