Telecí játra na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Játra telecí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 519,9mg |
Draslík | 485,6mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra na slanině postup přípravy receptu:
1 | Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky, protáhneme je proužky slaniny, mírně osolíme, opereme a poprášíme moukou. |
2 | Na rozpáleném sádle na pánvi je opečeme po každé straně asi 3 minuty. Přendáme na nahřátou mísu. |
3 | Zbylou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra. |
4 | Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami a dušenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.