Recept

Telecí srdce dušené na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12587

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Telecí srdce
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 855kJ
1% Sacharidy 3 g
33% Tuky 25 g
24% Sodík 472 mg
79% Bílkoviny 45 g

Telecí srdce dušené na slanině postup přípravy receptu:

1

Očištěné srdce nakrájíme na tenké plátky a protáhneme slaninou.

2

Na zbylé slanině a másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, plátky srdce poprášíme moukou a na slanině je krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme do měkka.

3

Omáčku můžeme vylepšit přilitím trochy bílého vína.

4

Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept