Telecí srdce dušené na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí srdce dušené na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12587 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Telecí srdce |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 281,8mg |
Draslík | 728,5mg |
Vláknina | 891,2mg |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Telecí srdce, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí srdce dušené na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné srdce nakrájíme na tenké plátky a protáhneme slaninou. |
2 | Na zbylé slanině a másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, plátky srdce poprášíme moukou a na slanině je krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme do měkka. |
3 | Omáčku můžeme vylepšit přilitím trochy bílého vína. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.