Telecí brzlík dušený na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík dušený na paprice
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí brzlík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 336,5mg |
Draslík | 647,7mg |
Vláknina | 903,2mg |
Vitamín A | 26,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík dušený na paprice postup přípravy receptu:
1 | Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, ponoříme do studené vody a necháme okapat. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku a osmahneme. Přidáme na kousky pokrájený brzlík, podusíme ve vlastní šťávě a podlijeme. Dusíme do měkka. |
3 | Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme a dodusíme. |
4 | Podáváme s nočky, vařenými bramborami nebo s těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.