Smažený telecí brzlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený telecí brzlík
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
500 g | Telecí brzlík |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 455,2mg |
Draslík | 674,5mg |
Vláknina | 918,9mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený telecí brzlík postup přípravy receptu:
1 | Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, vložíme jej do studené vody, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Osušený brzlík obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance. Porce usmažíme na rozpáleném oleji. |
3 | Hotový pokrm můžeme pokapat rozehřátým máslem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.