Recept

Smažený telecí brzlík

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12590
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Olej stolní
4 polévková lžíce Strouhanka
500 g Telecí brzlík
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 033kJ
3% Sacharidy 11 g
48% Tuky 36 g
10% Sodík 204 mg
49% Bílkoviny 28 g

Smažený telecí brzlík postup přípravy receptu:

1

Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, vložíme jej do studené vody, vyjmeme a necháme okapat.

2

Osušený brzlík obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance. Porce usmažíme na rozpáleném oleji.

3

Hotový pokrm můžeme pokapat rozehřátým máslem.

4

Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept